Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Γερμανία,με πρωτεύουσα το Βερολίνο, είναι μία από τις μεγαλύτερες σε πληθυσμό χώρες της Ευρώπης η πολυπληθέστερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κινητήρια δύναμή της, και μία από τις σημαντικότερες βιομηχανικές και ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. Συνορεύει προς τα βόρεια με τη Δανία, στα ανατολικά με την Πολωνία και την Τσεχική Δημοκρατία, στα νότια με την Αυστρία και την Ελβετία και στα δυτικά με τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και την Ολλανδία. Στα βόρεια βρέχεται από τη Βόρεια Θάλασσα και τη Βαλτική. Η Γερμανία (η τότε Δυτική Γερμανία) είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από τη Γερμανία κατάγονταν σπουδαίοι δημιουργοί σε όλο το φάσμα των τεχνών και των επιστημών από την Αναγέννηση έως και τις μέρες μας μεταξύ των οποίων οι: Ντύρερ, Χολμπάιν, Ρούμπενς (ζωγραφική), Γκαίτε, Τόμας Μαν (λογοτεχνία), Χέγκελ, Καντ, Νίτσε, Σοπενάουερ (φιλοσοφία). Σημαντικότατη υπήρξε η συμβολή των Γερμανών καλλιτεχνών στο χώρο της κλασικής μουσικής με κύριους εκπροσώπους τους Μπετόβεν, Μπαχ, Στράους, Βάγκνερ, Μπραμς και Μέντελσον.
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Πύλη του Βρανδεμβούργου Αποτελεί ένα από τα σύμβολα της επανένωσης της Γερμανίας αλλά και το πιο αναγνωρίσιμο σημείο του Βερολίνου. Η πύλη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με πολλά σημαντικά γεγονότα της ιστορίας της Γερμανίας, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας, ιδιαίτερα του 20ού αιώνα
Το Τείχος του Βερολίνου Το Τείχος του Βερολίνου «τείχος της ντροπής» για τους Γερμανούς της δύσης και επισήμως αποκαλούμενο από την ανατολικογερμανική κυβέρνηση ως «αντιφασιστικό τείχος προστασίας», ανεγέρθηκε στην καρδιά του Βερολίνου με αφετηρία το βράδυ μεταξύ της 12ης και της 13ης Αυγούστου 1961 από την Λαϊκή Δημοκρατία
Κάστρο Νοϊσβάνσταϊν Το Νοϊσβάνσταϊν είναι παλάτι - κάστρο του 19ου αιώνα το οποίο βρίσκεται σε λόφο πάνω από το χωριό Σβάνγκαου κοντά στο Φύσεν στη νοτιοδυτική Βαυαρία στη Γερμανία. Η κατασκευή του διατάχθηκε από τον Λουδοβίκο Β΄ της Βαυαρίας ως χώρος ανάπαυσης και φόρος τιμής στον Ρίχαρντ Βάγκνερ. Ο Λουδοβίκος πλήρωσε για το παλάτι από τη περιουσία του και από δάνεια και όχι από τα δημόσια κεφάλαια της Βαυαρίας.
Γιώργος Τζ. Γρηγόρης Στ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου