Υλικά
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό ,4 αυγά,
2 βανίλιες
12 φύλλα μπακλαβά βουτυρωμένα
Για το πασπάλισμα :
¼ κιλού ζάχαρη άχνη, κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε το γάλα να κάψει με μια
φλούδα λεμονιού. Προσθέτετε το σιμιγδάλι
και ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι
να βράσει . Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα προσθέτετε .
Ανακατεύετε με πολύ σιγανή φωτιά να δέσουν. Κατεβάζετε και αφήνετε να κρυώσει ,
αφαιρείτε την φλούδα (Λιώνετε λίγο βούτυρο . Ρίχνετε την κρέμα , γυρίζετε προς τα μέσα , 8 φύλλα μπακλαβά ( περισσότερα
από τα μισά ) αλείφοντας καθένα με βούτυρο . Με μυτερό μαχαιράκι κόβετε
γύρο-γύρο στο ταψί τα φύλλα και τα πετάτε , χαράσσετε σε τεμάχια και το βάζετε
( - Κυριακή)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου